Moutabel van bietjes

Het is onweerstaanbaar om over de Haarlemmerdijk te fietsen en iets bij Le Sud te halen. Dus kwamen we weer met een tas vol lekkers naar buiten: pittige humus, baba ganoush, paprika tapenade, plat brood en baklava.

En we maakten zelf een lekkere bieten moutabel zoals we die ooit in restaurant Al Halabi in Damascus hebben gegeten. Een moutabel is een kruidige dip. Soms maak je ‘m van augebergine. Deze keer van rode bietjes.

Recept voor moutabel van bietjes

  1. Bietjes in z’n geheel in de oven gaar poffen (45 a 60 minuten ingepakt in folie in oven van 180 graden), laten afkoelen en pellen.
  2. Dan grof pureren in de keukenmachine (of raspen).
  3. Mengen met gelijke hoeveelheden tahin en dikke yoghurt. Op smaak brengen met zoutpeper en citroensap. Ziet er spectaculair uit!

En als je nog meer mezze wil maken (de tafel moet toch echt vol staan!), probeer deze dan ook eens:

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.