Het is onweerstaanbaar om over de Haarlemmerdijk te fietsen en iets bij Le Sud te halen. Dus kwamen we weer met een tas vol lekkers naar buiten: pittige humus, baba ganoush, paprika tapenade, plat brood en baklava.
En we maakten zelf een lekkere bieten moutabel zoals we die ooit in restaurant Al Halabi in Damascus hebben gegeten. Een moutabel is een kruidige dip. Soms maak je ‘m van augebergine. Deze keer van rode bietjes.
Recept voor moutabel van bietjes
- Bietjes in z’n geheel in de oven gaar poffen (45 a 60 minuten ingepakt in folie in oven van 180 graden), laten afkoelen en pellen.
- Dan grof pureren in de keukenmachine (of raspen).
- Mengen met gelijke hoeveelheden tahin en dikke yoghurt. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Ziet er spectaculair uit!
En als je nog meer mezze wil maken (de tafel moet toch echt vol staan!), probeer deze dan ook eens:
- Baba ganoush: een dip van geroosterde aubergines
- Salade van tuinbonen met zwarte olijven en roze peper
- Venkelpannenkoekjes met walnoot-tarator
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.