Wij krijgen nooit genoeg van verse borlotti-bonen. Nu gestoofd met garnalen. Met veel knoflook en wat chili. Volgens een nogal ingewikkeld recept uit Made in Italy van Giorgio Locatelli (Gamberi e borlotti, bladzijde 105 om precies te zijn). Evengoed erg lekker.

Kort samengevat:
- De gedroogde bonen gaar koken in bouillon, wat bleekselderij, knoflook en salie.
- De afgegoten bonen nog kort stoven in witte wijn en wat passato di pomodori. Dan klein deel van de bonen ervan fijnwrijven om de saus te binden.
- Schoongemaakte garnalen bakken in chili en knoflook. Bij de bonen doen.
- Afmaken: handje verse peterselie en een fijngewreven teentje knoflook erover. En nog druppel er een scheut olijfolie over. Presto.
Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers
Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:
Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Oeps! Er is een fout opgetreden en we konden je aanmelding niet verwerken. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.