Wij krijgen nooit genoeg van verse borlotti-bonen. Nu gestoofd met garnalen. Met veel knoflook en wat chili. Volgens een nogal ingewikkeld recept uit Made in Italy van Giorgio Locatelli (Gamberi e borlotti, bladzijde 105 om precies te zijn). Evengoed erg lekker.
Kort samengevat:
- De gedroogde bonen gaar koken in bouillon, wat bleekselderij, knoflook en salie.
- De afgegoten bonen nog kort stoven in witte wijn en wat passato di pomodori. Dan klein deel van de bonen ervan fijnwrijven om de saus te binden.
- Schoongemaakte garnalen bakken in chili en knoflook. Bij de bonen doen.
- Afmaken: handje verse peterselie en een fijngewreven teentje knoflook erover. En nog druppel er een scheut olijfolie over. Presto.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Er is een fout opgetreden en we konden je aanmelding niet verwerken. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.