Oosterscheldekreeft bij Brasserie Vluchthaven: lekkerste kreeft van heel de wereld

Volgens ons dan toch: de oosterscheldekreeft bij Brasserie Vluchthaven in Bruinisse. Valt alleen in superlatieven te beschrijven. Niet alleen de kreeft trouwens.

Zilte tapas en heerlijke schelpen

Het begint al met een schaaltje verse hollandse garnalen dat meteen op tafel wordt gezet. Zelf pellen, beetje gewurm. Maar lekker zoet en zilt. Beter dan tapas.

Dan de voorgerechten: een prachtige salade met kreeft en artisjok. En een schaal met kokkels, met gegrilde scheermessen en met mosselen op z’n Thais. Op Iens zegt iemand een moord te doen voor die scheermessen. Arresteer ons dan maar als medeplichtige. Amaai, wat lekker.

Oosterscheldekreeft bij Oosterscheldekreeft bij Brasserie Vluchthaven: lekkerste kreeft van heel de wereld, eerst in een salade met artisjokVoorgerechten bij Brasserie Vluchthaven: gegrilde scheermessen, vongole en mosselen

Oosterscheldekreeft van de grill

Vervolgens de opmaat naar het hoofdgerecht: men komt even de oosterscheldekreeften laten zien die je besteld hebt (je kunt aangeven hoe groot je ze wilt). Voor sommigen griezelig. Maar uit respect voor de beestjes wel het minste wat je kunt doen. Doet je nog eens beseffen dat je een levend wezen gaat opeten.

Dat deden we dan ook zonder dralen. De kreeft was alleen kort gegrild. En geserveerd met mayonaise en wat in boter gestoofde groentjes, waaronder knapperig zeekraal. Meer heeft ie niet nodig. Goddelijk.

Hemelse Oosterscheldekreeft bij Brasserie Vluchthaven: kort gegrild met citroenmayonaise

Zelfs de desserts waren erg goed. Onder andere verse aardbeien met geklopte room, aardbeienijs en basilicum-sorbet. En Earl Grey ijs op wat citrusvruchten. Heerlijk fris en de perfecte afsluiting van zo’n mooi maal.

Brasserie Vluchthaven: dessert met citrus en Earl Grey thee

Brasserie Vluchthaven: één van onze all-time favorieten

Dit restaurant ligt aan een mosselbaai. Je zit op een terras aan het water. Alles eenvoudig: gebleekt hout, grove servetten, water uit de kraan, geen toestanden. Het gaat om het eten. Alles is bio en komt direct uit de zee. Zodat er eenvoudig mee gekookt kan worden. Met sterke smaken en verse kruiden. Onvoorstelbaar lekker. Hier gaan we nog vaak naar toe!

Brasserie Vluchthaven
Zijpe 1
4311 RK Bruinisse
0111 – 481228
www.devluchthaven.nl

Open van woensdag t/m zondag van 12:00 – 22:00.