Lurisia, il vero chinotto

Mooie priklimonade: gazzosa & chinotto

Van Lurisia, uit Italië. Volgens de etiketten helemaal slow – want ouderwets zonder toevoegingen gemaakt. De Gazzosa met alleen citroen, suiker en koolzuurhoudend water. Smaakt niet zo bijzonder, net als 7Up.

Maar de Chinotto daarentegen is heerlijk. Bitterzoet, te vergelijken met bergamot (waar Earl Grey thee mee is geparfumeerd). Gemaakt van, inderdaad, chinotto: een citrusvrucht die je op verschillende plekken in Italië vindt. Maar ooit uit China kwam. En nu ook gebruikt wordt in allerlei alcoholische bitters. Het heeft natuurlijk een eigen presidium, zoals ieder gewas, product of gerecht dat er in Italië een beetje toe doet.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.