Van Lurisia, uit Italië. Volgens de etiketten helemaal slow – want ouderwets zonder toevoegingen gemaakt. De Gazzosa met alleen citroen, suiker en koolzuurhoudend water. Smaakt niet zo bijzonder, net als 7Up.

Maar de Chinotto daarentegen is heerlijk. Bitterzoet, te vergelijken met bergamot (waar Earl Grey thee mee is geparfumeerd). Gemaakt van, inderdaad, chinotto: een citrusvrucht die je op verschillende plekken in Italië vindt. Maar ooit uit China kwam. En nu ook gebruikt wordt in allerlei alcoholische bitters. Het heeft natuurlijk een eigen presidium, zoals ieder gewas, product of gerecht dat er in Italië een beetje toe doet.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.