Salade met gerookte kip, dragon en waterkers

Salade met gerookte kip, dragon en waterkers

Dit is een salade die zo is gemaakt zonder iets te hoeven koken. De dragon is hierin de grote smaakmaker. Wat geroosterd brood erbij, glas witte wijn en je zondagse lunch is compleet.

Recept voor salade met gerookte kip

Men neme

Voor 4 personen als bijgerecht

  • 2 gerookte kipfilets
  • 3 stengels bleekselderij
  • sap van halve citroen
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • eventueel: theelepel honing
  • olijfolie
  • verse zwarte peper & zout
  • half bosje verse dragon
  • zakje waterkers
Bereiding

Je bent in 20 minuutjes klaar. Je kunt alles behalve de waterkers vast van te voren klaarmaken en koel bewaren. En dan bij het opdienen de waterkers er bij doen.

  1. Meng de mayonaise met mosterdcitroensap, olijfolie en wat peper & zout. Tot het net vloeibaar is. Afhankelijk van welke mayo je gebruikt – die van ons is redelijk zuur – voeg je er eventueel ook nog een likje honing aan toe om het zuur wat te temperen.
  2. Maak de stengels van de bleekselderij schoon en snijd deze schuin in dunne plakjes van paar millimeter dik en doe deze in een kom.
  3. Snijd ook de gerookte kipfilets in mooie plakjes en doe ze er bij.
  4. Meng de kip en bleekselderij met het mayomengsel. En doe ook de dragonblaadjes erdoor. Je kunt het nu apart zetten in de koelkast of meteen doorgaan.
  5. Vlak voor het opdienen voeg je ook de waterkers toe – zou je dat eerder doen dan wordt deze slap. Meng het door het kopmengsel. Of maak er een bedje van waarop je kip en de rest opdient. Ook mooi.

Lekker met wat aardappel pannenkoekjes. Of met sperzieboontjes met bonenkruid.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

1 reactie

  1. Heerlijke salade. Lekker met de dragon en waterkers. Wel minder mayonaise genomen. Gegeten met gebakken aardappeltjes…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑