Salade met gerookte kip, dragon en waterkers

Dit is een salade die zo is gemaakt zonder iets te hoeven koken. De dragon is hierin de grote smaakmaker. Wat geroosterd brood erbij, glas witte wijn en je zondagse lunch is compleet.

Recept voor salade met gerookte kip

Men neme

Voor 4 personen als bijgerecht

  • 2 gerookte kipfilets
  • 3 stengels bleekselderij
  • sap van halve citroen
  • 2 à 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • eventueel: theelepel honing
  • olijfolie
  • verse zwarte peper & zout
  • half bosje verse dragon
  • zakje waterkers
Bereiding

Je bent in 20 minuutjes klaar. Je kunt alles behalve de waterkers vast van te voren klaarmaken en koel bewaren. En dan bij het opdienen de waterkers er bij doen.

  1. Meng de mayonaise met mosterdcitroensap, olijfolie en wat peper & zout. Tot het net vloeibaar is. Afhankelijk van welke mayo je gebruikt – wij gebruiken van die Belgische majoneis, die is redelijk zuur – voeg je er eventueel ook nog een likje honing aan toe om het zuur wat te temperen.
  2. Maak de stengels van de bleekselderij schoon en snijd deze schuin in dunne plakjes van paar millimeter dik en doe deze in een kom.
  3. Snijd ook de gerookte kipfilets in mooie plakjes en doe ze er bij.
  4. Meng de kip en bleekselderij met het mayomengsel. En doe ook de dragonblaadjes erdoor. Je kunt het nu apart zetten in de koelkast of meteen doorgaan.
  5. Vlak voor het opdienen meng je er ook nog de waterkers door – zou je dat eerder doen dan wordt deze slap. Of maak er een groen bedje van waarop je kip en de rest opdient. Ook mooi.

Lekker met wat aardappel pannenkoekjes. Of met sperzieboontjes met bonenkruid.

Salade met gerookte kip, dragon en waterkers

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

1 reactie

Heerlijke salade. Lekker met de dragon en waterkers. Wel minder mayonaise genomen. Gegeten met gebakken aardappeltjes…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.