lamsgehakt met kaneel

Lamsgehaktballetjes met kaneelstokjes

Dit mag niet ontbreken op een tafel vol mezze: geurige, pittige lamsgehaktballetjes met veel kaneel (en nog wat andere specerijen) – lamsköfte op zijn Turks.

Wil ze nog wat rijker maken, dan kun je er geroosterde pijnboompitten of gehakte pistachenootjes door doen.

Je kunt ze serveren met nog wat kaneel en grofgehakte koriander. Ze zijn ook heel lekker met tsatziki, vers turks brood en andere lekkere mezze.

Recept voor lamsgehaktballetjes met kaneelstokjes

Voor 4 personen als bijgerecht, meng:

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 ei
  • 3 bosuitjes, kleingehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 10 stokjes kaneel
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • eventueel: 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • eventueel: hand pijnboompitten, licht geroosterd. Of gehakte pistachenootjes
  • peper & zout
  • olijfolie
  • handje grofgehakte korianderblaadjes

Gebruik de specerijen naar eigen smaak; wij houden van pittig, dus we deden er wel een afgestreken eetlepel van elke specerij in – alleen die pittige paprikapoeder iets minder.

Meng alles goed – kun je ook een paar uur van te voren doen, dan trekt de smaak goed in. Neem dan steeds een kaneelstokje, wikkel er wat gehakt omheen en druk goed aan.

Dan hoef je ze alleen nog maar even aan te bakken in een beetje olijfolie (niet te veel – het gehakt laat ook veel vet los).

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.