lamsgehaktballetjes

Voor bij de mezze: geurige, pittige lamsgehaktballetjes met kaneel.

Recept voor lamsgehaktballetjes met kaneel

Voor 2 personen, meng:

  • 3 ons lamsgehakt
  • 1 ei
  • 3 bosuitjes, kleingehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • hand pijnboompitten, licht geroosterd
  • kleine rozijnen
  • kaneel
  • gemalen komijn
  • pittig paprikapoeder
  • peper & zout

Gebruik de specerijen naar smaak; wij houden van pittig, dus we deden er wel een afgestreken eetlepel van elke specerij in – alleen die pittige paprikapoeder iets minder.

Alles goed mengen en kneden, dan balletjes draaien, ter grootte van een pingpongbal. Goudbruin bakken in wat olijfolie.

Serveren met nog wat kaneel en grofgehakte koriander. Heel lekker met tsatziki, vers turks brood en andere lekkere mezze.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.