Landkers?

Landkers-melange, stond er bij nader inzien op het zakje. In de haast meegegrist uit het groenteschap van de buurtsuper. Zie je wel, dachten we. Weer zo’n namaak-groente. Voor de onwetende haastige stadsmens. Die niet door heeft dat het waterkers zou moeten zijn. En die denkt dat op land gekweekte waterkers heel normaal is. Wij wisten wel beter, wij hebben ze door. Dachten we.

Maar wat blijkt? Landkers bestaat wel degelijk en is helemaal geen marketing-groente. Gewoon een bestaand oud ras, ook wel Barbarakruid genoemd, Barbarea Verna. Weer wat geleerd.

En lekker ook, pittig, met een zuurtje. Bijvoorbeeld met een salade van gerookte kip, bleekselderij,wat mayonaise en kerrie.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

2 reacties

  1. Landkers in de zomer? Ik had het in mijn moestuin als winterkers, prachtig groen in de winter en echt vorstvast.

  2. sn

    20 juli 2010 at 22:38

    @ hanneke: en wij maar denken dat we wel een beetje in de gaten hadden wat er zoal in het seizoen is. Blijkt het notabene een wintergroente te zijn. Domme stadsbewoners, dat zijn we ;-)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑