Landkers?

Landkers-melange, stond er bij nader inzien op het zakje. In de haast meegegrist uit het groenteschap van de buurtsuper. Zie je wel, dachten we. Weer zo’n namaak-groente. Voor de onwetende haastige stadsmens. Die niet door heeft dat het waterkers zou moeten zijn. En die denkt dat op land gekweekte waterkers heel normaal is. Wij wisten wel beter, wij hebben ze door. Dachten we.

Maar wat blijkt? Landkers bestaat wel degelijk en is helemaal geen marketing-groente. Gewoon een bestaand oud ras, ook wel Barbarakruid genoemd, Barbarea Verna. Weer wat geleerd.

En lekker ook, pittig, met een zuurtje. Bijvoorbeeld met een salade van gerookte kip, bleekselderij,wat mayonaise en kerrie.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. @ hanneke: en wij maar denken dat we wel een beetje in de gaten hadden wat er zoal in het seizoen is. Blijkt het notabene een wintergroente te zijn. Domme stadsbewoners, dat zijn we ;-)

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.