Thaise curry met gegrilde garnalen

Thaise curry met gegrilde garnalen

Snel een curry gemaakt: wat verse specerijen in de keukenmachine, zoals gember, chili, galanga, citroengras en knoflook. Dat mengsel in de pan met wat zonnebloemolie aanzetten om de smaken goed los te maken. Wat garnalenpasta uit een potje erbij. En een blik kokosmelk. Goed doorroeren en ongeveer 10 minuutjes laten doorkoken.

De laatste 3 minuten Nog wat pak soi en wat blaadjes basilicum. (helaas hadden  we niet de Thaise  – die smaakt zo lekker anijsachtig; gewone ‘Hollandse” gaat aardig als alternatief). En ten slotte op smaak gebracht met wat vissaus.

Intussen de basmatirijst gekookt met wat dungesneden blaadjes djeroek peroet er door.

En als laatste wat garnalen op de gril tot ze net gaar zijn. Alles bevallig geschikt in een grote kom. En nog wat verse koriander erover.

Mis nooit meer iets lekkers
Blijf op de hoogte: vul hieronder je email-adres in en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox:

Momentje, even verwerken …
Gelukt, je hebt een bevestiging in je mail

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.