Snel een curry gemaakt: wat verse specerijen in de keukenmachine, zoals gember, chili, galanga, citroengras en knoflook. Dat mengsel in de pan met wat zonnebloemolie aanzetten om de smaken goed los te maken. Wat garnalenpasta uit een potje erbij. En een blik kokosmelk. Goed doorroeren en ongeveer 10 minuutjes laten doorkoken.
De laatste 3 minuten nog wat pak soi en wat blaadjes basilicum er door. (helaas hadden we niet de echte Thaise – die smaakt zo lekker anijsachtig; gewone ‘Hollandse” gaat ook aardig als alternatief). En ten slotte op smaak gebracht met wat vissaus.
Intussen de basmatirijst gekookt met wat dungesneden blaadjes djeroek peroet er door.
En als laatste wat garnalen op de gril tot ze net gaar zijn. Alles bevallig geschikt in een grote kom. En nog wat verse koriander erover.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.