Op de Borough Market in London

We zijn een paar dagen in London geweest – hij alleen een lang weekend, zij de hele week voor een Summer School over The Cultures of Food, Eating and Cooking (later meer hier over). Niet in Buckingham Palace geweest. Of op Picadilly. Maar wel allerlei markten en buurten afgestruind. Zoals de wat opgeleukte maar aangename Borough Market op de Bankside:

Londonaren kijken overigens graag over de grens voor hun eten. En zeker niet alleen naar de oude koloniën. Deze German Deli zit naast de markt. Met originele Thüringer Rostbratwurst. En Münchner süße Senf.

German Deli in London

Met daar vlakbij, in de gewelven onder het spoor een soort winkelcentrum voor vooral wijn en whiskey: Vinopolis. De verleiding was groot.

Vinopolis in London

Later gingen we nog naar de Broadway Market in Bethnal Green (Hackney, East London) met eten en drinken uit werkelijk alle windstreken. Bijvoorbeeld een Vietnamese koffie. Of Gambiaanse bonenschotels. Perzische snacks. Verse, Zuid -Amerikaanse vruchtendranken. Om maar iets te noemen.

Gelukkig ook een ruime keuze aan klassieke Engelse gerechten als Pies en Eel in Jelly bij F.Cooke:

F. Cooke's Pie and Mash Shop, Bethnal Greene
F. Cooke's Pie and Mash Shop, Bethnal Greene

Wij hielden het uiteindelijk bij Fish & Chips bij Fish Central. Met vinegar en tartar sauce.

Fish Central: fish & chips

Hier krijg je allemaal erge honger van. Dus we hebben ook heerlijk gegeten in Londen, o.a. bij Fergus Henderson’s St. John Bread & Wine en bij Moro dat we eigenlijk alleen van hun kookboeken kenden.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.