geroosterde kip met mechouia bij Moro in Londen

We koken al jaren uit de kookboeken van restaurant Moro (van Sam & Sam Clark) en hebben er nu ook voor eerst gegeten. Hoewel we de keuken kennen uit de boeken, was het bijzonder verrassend en lekker!

We waren met z’n vieren en namen verschillende voorgerechten: ajo blanco met druiven (koude amandel-knoflooksoep); fattoush salade; een warme salade van chorizo, witte bonen en tomaat; en tuinbonenpuree met geroosterd brood.

Als hoofdgerecht hadden we: op hout geroosterde kip met mechouia (Tunesisch gekruide gegrilde groenten), koriander en harissa; op hout geroosterde makreel met salade van rode kool, walnoten en tahin; gegrilde zalm met salmorejo (Spaanse tomatensaus) en aubergine. De kip was sappig en mals van binnen en had een mooi knapperig vel door de houtoven.

Ook het dessert was een traktatie: rozenwater cardamom ijs; malaga rozijnen ijs en een yoghurtcake met pistache en granaatappel. Daarbij dronken we een fruitige Verdejo. Zalig allemaal en zeer voor herhaling vatbaar!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.