Restaurant Moro, London

Restaurant Moro in London

We koken al jaren uit de kookboeken van restaurant Moro (van Sam & Sam Clark) in Londen. En we hebben er nu ook voor eerst gegeten. Hoewel we de keuken kennen uit de boeken, was het bijzonder verrassend en lekker!

We waren met z’n vieren en namen verschillende voorgerechten: ajo blanco met druiven (koude amandel-knoflooksoep); fattoush salade; een warme salade van chorizo, witte bonen en tomaat; en tuinbonenpuree met geroosterd brood.

Als hoofdgerecht hadden we: op hout geroosterde kip met mechouia (Tunesisch gekruide gegrilde groenten), koriander en harissa; op hout geroosterde makreel met salade van rode kool, walnoten en tahin; gegrilde zalm met salmorejo (Spaanse tomatensaus) en aubergine. De kip was sappig en mals van binnen en had een mooi knapperig vel door de houtoven.

Ook het dessert was een traktatie: rozenwater cardamom ijs; malaga rozijnen ijs en een yoghurtcake met pistache en granaatappel. Daarbij dronken we een fruitige Verdejo. Zalig allemaal en zeer voor herhaling vatbaar!

Lievelingsrecepten van Moro

Onze lievelingsrecepten uit de verschillende kookboeken van restaurant Moro:

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.