St. John Bread & Wine: crab salad on toast

Leuke verassing voor de zondagse lunch in London: Restaurant St. John Bread and Wine. Van kok Fergus Henderson. Ook auteur van het kookboek Nose to Tail Eating.

Hele eenvoudige, min of meer Britse gerechten en ingrediënten. En zo’n beetje alle onderdelen van de geslachte dieren. Daar bleven wij nog wat terughoudend. Niet omdat we het eng vinden, maar meer omdat we zin hadden in een lichte lunch. Zonder hart, pens of varkenskop.

Alles wordt hier bijna als tapas opgediend, niet in gangen. Zodat je van alles proeft, heel leuk. Eigenlijk onze favoriete manier van eten. Zoals je dat ook bij mezze doet.

We aten onder andere: gerookte sprotjes met mierikswortel, salade van artisjok met eende-ei, salade van bietjes en jonge kaas, geroosterd brood met krabsalade en mayonaise (goddelijk!), Peas & Ticklemor (verse, maar rauwe erwtjes met een zachte geitenkaas – en bloemetjes), ingemaakte forel met komkommer en dille en Pig’s Skin (een salade van krap gebakken varkenshuid, witlof en mosterd). We dronken er een lichte Picpoul bij.

Daarna ook nog wat heerlijke desserts zoals de Blackberry Bakewell Tart, Eton Mess en Roast Nectarine & Syllabub.

Dat Engelse eten is dus zo slecht nog niet. Kan ook haast niet, als je ziet hoeveel lekkers er bijvoorbeeld op de Borough Market te krijgen is. Wij moeten onze vooroordelen maar weer eens tegen het licht gaan houden.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.