Salade Niçoise

Alweer Salade Niçoise. Maar nu nog lekkerderder. Want met verse tonijn. Witte Albacore  om precies te zijn – mag van de viswijzer, mits lijngevangen in bepaalde delen van de Stille Oceaan; of met MSC-label.

Salade Niçoise

Deze Salade niçoise is zo gemaakt: we hebben 2 moten albacore tonijn even ingesmeerd met een beetje olijfolie, peper & zout. En kort op de gloeiend grillplaat gelegd, minuutje aan iedere kant. En daarna nog een paar minuutjes in de oven op 180 graden om kort door te garen – niet helemaal, dan zou het te droog worden. Maar net rosé, als daarvan kunt spreken bij witte tonijn.

Dan hebben we de tonijn in stukjes over de rest van de salade gedaan. En die bestaat uit een nonchalante mengeling van de usual suspects: gekookte aardappel, haricots verts, ansjovis, tomaat, zwarte olijven, gekookt ei, basilicum, beetje groene salade. En nog een lichte vinaigrette van olijfolie, witte wijnazijn en wat mosterd erover.

Salade Niçoise

Gaat prima als maaltijdsalade. Maar is ook lekker met een knapperige stuk pissaladière, met uien, olijven en ansjovis.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.