Een extra lekkere salade niçoise want met verse tonijn. Witte Albacore om precies te zijn – mag van de viswijzer, mits lijngevangen in bepaalde delen van de Stille Oceaan; of met MSC-label.
Deze salade niçoise is zo gemaakt: we hebben 2 moten albacore tonijn even ingesmeerd met een beetje olijfolie, peper & zout. En kort op de gloeiend grillplaat gelegd, minuutje aan iedere kant. En daarna nog een paar minuutjes in de oven op 180 graden om kort door te garen – niet helemaal, dan zou het te droog worden. Maar net rosé, als daarvan kunt spreken bij witte tonijn.
Dan hebben we de tonijn in stukjes over de rest van de salade gedaan. En die bestaat uit een nonchalante mengeling van de usual suspects: gekookte aardappel, haricots verts, ansjovis, tomaat, zwarte olijven, gekookt ei, basilicum, beetje groene salade. En nog een lichte vinaigrette van olijfolie, witte wijnazijn en wat mosterd erover.
Gaat prima als maaltijdsalade. Maar is ook lekker met een knapperige stuk pissaladière, met uien, olijven en ansjovis.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.