Salade Niçoise met verse albacore tonijn

Een extra lekkere salade niçoise want met verse tonijn. Witte Albacore  om precies te zijn – mag van de viswijzer, mits lijngevangen in bepaalde delen van de Stille Oceaan; of met MSC-label.

Salade Niçoise

Deze salade niçoise is zo gemaakt: we hebben 2 moten albacore tonijn even ingesmeerd met een beetje olijfolie, peper & zout. En kort op de gloeiend grillplaat gelegd, minuutje aan iedere kant. En daarna nog een paar minuutjes in de oven op 180 graden om kort door te garen – niet helemaal, dan zou het te droog worden. Maar net rosé, als daarvan kunt spreken bij witte tonijn.

Dan hebben we de tonijn in stukjes over de rest van de salade gedaan. En die bestaat uit een nonchalante mengeling van de usual suspects: gekookte aardappel, haricots verts, ansjovis, tomaat, zwarte olijven, gekookt ei, basilicum, beetje groene salade. En nog een lichte vinaigrette van olijfolie, witte wijnazijn en wat mosterd erover.

Salade Niçoise

Gaat prima als maaltijdsalade. Maar is ook lekker met een knapperige stuk pissaladière, met uien, olijven en ansjovis.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.