Ontbijt met gebakken suikerbrood, frambozen en citroenschilletjes

Is dus heel lekker. Het recept vonden we op zo’n meeneemkaartje van ZTRDG (“Wat de boer wél kent”).

Recept voor gebakken suikerbrood met frambozen

Men neme (voor 2 personen):
  • 2 grote plakken suikerbrood
  • boter
  • bakje frambozen
  • schil van halve citroen (biologisch, anders zit er zo’n waslaagje op – moet je er echt eerst even af schrobben)
  • paar eetlepels kristalsuiker
Bereiding:
  1. Snijd de citroenschil in dunne reepjes. Kook deze in 10 minuten in ruim water. Afgieten en opnieuw koken. Nu net onder water en met een eetlepel suiker. In laten koken tot dat het water een beetje stroperig wordt. Giet dan weer af en rol de schilletjes door de rest van de suiker.
  2. Zet de frambozen op een laag vuurtje met een eetlepel water en nog wat suiker. Ze hoeven allen maar even door te warmen, vooral niet koken, dan wordt het moes.
  3. Bak tegelijkertijd de plakken suikerbrood goudbruin in een goede klont boter. Pas op: wordt snel te bruin.
  4. Schik de plakken, doe er de warme frambozen over heen en strooi er de gesuikerde citroenschilletjes over. Presto.