Paprika gevuld met lamsgehakt en pilav

Paprika gevuld met lamsgehakt

Vrij naar een gerecht uit The Ottoman Kitchen door Sarah Woodward: heerlijke paprika gevuld met lamsgehakt.

Past perfect bij een lichte pilav met pistachenoten. En bijvoorbeeld een frisse salade met venkel, waterkers en kappertjes.

Neem voor dit gerecht goed lamsgehakt, kruid het met bijvoorbeeld komijn, kaneel, en gerookt paprikapoeder. Doe er ook nog wat rozijntjes door. En een met wat zout fijngewreven knoflookteen. Meng dit goed.

Eventueel doe je ook wat rijst door het gehakt. Of wat broodkruim om het allemaal iets minder vlezig en zwaar te maken. Stop het gehakt in van binnen schoongemaakte paprika’s.

Paprika gevuld met lamsgehakt en pilav

De gevulde paprika’s stoof je in een zoete tomatensaus, ook weer met wat gemalen komijn. Ongeveer 45 minuten in een dichte pan in de oven moet genoeg zijn.

Afiyet olsun!

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.