Pappardelle met cantharellen

De paddestoelen zijn er weer. We trapten af met cantharellen. Met wat knoflook, pancetta, peterselie en room door de pappardelle. En een salade van gegrilde radicchio met Parmezaanse kaas en wat aceto balsamico. Heel makkelijk te maken volgens dit recept. Daarbij dronken we een glas Nebbiolo d’Alba.

Radicchio grillen
Gegrilde radicchio

De cantharellen kwamen uit Litouwen. Maar hopen dat ze niet al te radioactief zijn. Nog leuker is natuurlijk om zelf paddestoelen te zoeken. Een online paddestoelenatlas met vindplaatsen zou daarbij goed van pas komen. Bijvoorbeeld deze.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.