Gnocchi, tartufo, salvia, radicchio

De geur alleen al: truffel met salie en boter. Zucht. Weliswaar geen verse truffel maar als geconcentreerde pasta uit een potje. Evengoed bedwelmend lekker.

Voor 2 personen: verwarm een half pakje boter met handvol salieblaadjes op zacht vuur. Totdat het schuim wegtrekt en de salie heel licht wordt gefrituurd. Houd apart maar wel warm.

Kook intussen de gnocchi (ongeveer 150 gram pp – afhankelijk van je honger) kort in pan met goed gezouten water. Soms zijn de gnocchi al na een paar minuten gaar – test even voor de zekerheid. Haal ze er dan met schuimspaan uit en doe ze in de nog warme salieboter. Schud even goed om.

Zo zijn ze al lekker. Maar met wat van die geconcentreerde truffelsaus maak je het nog wat luxer.

Dien de gnocchi op met de knapperige blaadjes salie. En maak af met wat geraspte parmezaan en een draai van de pepermolen.

Daarbij weer gegrilde radicchio. Krijgen we ook maar geen genoeg van. En een glas Valpolicella.

Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.