Bosbessen kun je nooit genoeg eten, als ze in het seizoen zijn. Nu maar eens royaal in de muffins, bij het ontbijt. Met een beetje citroenrasp en -sap door het beslag. Is in een half uurtje gemaakt, ideaal voor het ontbijt:

Recept voor bosbessen muffins

Men neme voor zo’n 12 muffins:
  • 300 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder, gezeefd
  • 85 gram lichtbruine, fijne suiker
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 groot ei
  • 280 ml melk
  • 2 theelepels vers geperst citroensap
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 gram verse bosbessen; gewassen en uitgelekt (of uit de diepvries – dan niet laten ontdooien)
Bereiding:
  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Meng bloem, bakpoeder, suiker en de citroenrasp door elkaar
  3. Klop ei, melk, olie en citroensap losjes door elkaar, voeg daar dan het bloemmengsel bij en roer tot er een grof, klonterig mengsel ontstaat. Voeg de bessen toe en roer ze er snel doorheen maar met zo min mogelijk slagen. Zodat het mengsel nog wat streperig blijft. Klop en roer niet teveel, dan rijzen ze niet goed en krijg je droge en taaie muffins.
  4. Schep alles in de kuiltjes van een ingevet muffin-blik, zodat deze steeds voor zo’n tweederde zijn gevuld. Bak 20 à 25 minuten in de oven op 200 graden tot de muffins lichtbruin zijn en stevig aanvoelen.
  5. Laat ze een minuutje afkoelen in het blik;  haal ze er dan uit en leg ze nog even op een rooster. Je kunt ze warm of koud eten, maar wel binnen 24 uur. Hoe verser hoe lekkerder.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.