Laat aangekomen op vakantie-adres. Vroeger moest je je dan behelpen met een 8 jaar oud blik ravioli in een pannetje heet water. Maar verwende foodies als wij zijn hadden we nu “toevallig” wat verse pasta bij ons. En een bos basilicum. We lijken wat dat betreft wel op de mensen die op vakantie hun caravan volladen met Hollandse piepers en pakken Douwe Egberts.
Maar caramelle dus: met ricotta gevulde verse pasta – opgerold als een snoepje. Daar hebben we een snelle tomatensaus bijgemaakt met de basilicum. Is heel makkelijk.
Recept voor eenvoudige tomatensaus
Men neme voor 2 personen
- blik gepelde tomaten in blokjes of zo’n 10 verse rijpe tomaten; ontdaan van kern, schil en zaadjes
- 1 uitje, fijngehakt
- handje verse basilicum
- olijfolie, peper, zout, suiker
- Fruit het uitje tot het goudgeel en glazig is.
- Voeg de tomaten toe, beetje kleinmaken, 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
- Dan theelepel suiker en peper & zout naar smaak. En de basilicum. Laat dan nog eens zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.
Zo’n basistomatensaus is nog zachter te maken door er op het laatst een scheutje room toe te voegen. Lekker bij pasta’s met kaas of spinazie.
Of maak het juist wat pittiger door bij de ui ook 1 of 2 tenen knoflook, een ansjovisje en wat chilivlokjes mee te fruiten. Dat gaat dan weer goed bij pasta met aubergine, courgette, olijven, tonijn etc.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.