Caramelle met ricotta in tomatensaus

Laat aangekomen op vakantie-adres. Vroeger moest je je dan behelpen met een 8 jaar oud blik ravioli in een pannetje heet water. Verwende foodies als wij zijn hadden we nu “toevallig” wat verse pasta bij ons. En een bos basilicum. We lijken wat dat betreft wel op de mensen die op vakantie hun caravan volladen met Hollandse piepers en pakken Douwe Egberts.

Maar pasta dus: met ricotta gevulde caramelle – opgerold als een snoepje. Daar hebben we een snelle tomatensaus bijgemaakt met de basilicum. Is heel makkelijk.

Recept eenvoudige tomatensaus

Men neme voor 2 personen
  • blik gepelde tomaten in blokjes of zo’n 10 verse rijpe tomaten; ontdaan van kern, schil en zaadjes
  • 1 uitje, fijngehakt
  • handje verse basilicum
  • olijfolie, peper, zout, suiker
  1. Fruit het uitje tot het goudgeel en glazig is.
  2. Voeg de tomaten toe, even doorwarmen.
  3. Dan theelepel suiker en peper & zout naar smaak. En de basilicum. Laat het zo’n 10 minuten zachtjes pruttelen.

Zo’n basistomatensaus is nog zachter te maken door er op het laatst een scheutje room toe te voegen. Lekker bij pasta’s met kaas of spinazie.

Of maak het juist wat pittiger door bij de ui ook 1 of 2 tenen knoflook, een ansjovisje en wat chilivlokjes mee te fruiten. Dat gaat dan weer goed bij pasta met aubergine, courgette, olijven, tonijn etc.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.