Gestoofde lamsschenkel, ratatouille en panna cotta toe

De herfst is begonnen en dan krijg je zin in langzame hartverwarmende stoofschotels. Bij Marqt hadden ze mooie lamsschenkels. Lekker recept gevonden op BBC Food: Slow braised lamb shanks with olive oil mash. Niet voor niets slow: je moet er wel zo’n 4 uur voor uittrekken, maar dan is het vlees ook botermals.

Voor de aardappelpuree hebben we een recept van Delia Smith genomen waarbij je ook nog wat teentjes knoflook laat trekken in de olijfolie.

Als groente begeleidende groenten maakten we nog wat geroosterde ratatouille uit de oven erbij (als je daarmee echt wilt uitpakken maak je deze prachtige Pixar-variant).

Vanille panna cotta met frambozen

Als dessert hebben nog een vanille panna cotta gemaakt met de laatste verse frambozen van dit jaar. Heerlijk comfort food, maar wellicht beter ’s middags in plaats van ’s avonds. Zwaar werk voor de spijsvertering.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.