Semmelknödel met paddenstoelenragù

Semmelknödel met paddenstoelenragù

Voor het eerst echte knödel gemaakt uit een kookboekje dat we in Südtirol kochten (uit deze reeks). In feite zijn gnocchi ook gewoon kleine knödels, ofwel nocken in het Duits. Heb nu de Semmelknödel gemaakt, van wit brood.

Niet te verwarren met Serviettenknödel. Daarvoor maak je eerst een rol van o.a. ei en brood dat je dan weer in plakjes opbakt. Hebben we hier een recept voor staan.

Recept voor Semmelknödel (oftewel spek knoedels):

Men neme voor 4 personen, ongeveer 8 knödel ter grootte van een pingpongbal:

  • 200 g brood
  • eventueel 50 gram rookspek, in kleine blokjes, uitgebakken
  • uitje
  • 2 eetl boter
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 2 eetl bloem
  • zout, peper, verse kruiden (bieslook, peterselie etc)
  1. Brood in kleine blokjes snijden (wij hebben het licht gebakken in wat boter, maar dat hoeft niet)
  2. Ui snipperen en in boter smoren.
  3. Eieren en melk kloppen en mengen met brood, ui, bloem, zout, peper en kruiden (en eventueel de spekblokjes). Dan alles goed door elkaar mengen tot een gladde massa. En die 10 minuten laten rusten.
  4. Met natte handen kleine balletjes vormen (ter grootte van een mandarijn).
  5. In ruim zout water zachtjes 12-15 minuten laten koken en voorzichtig met schuimspaan eruit halen.

Bij de Semmelknödel aten we de rest van de saus van de lamsschenkel van gisteren, met wat extra gebakken paddestoelen. Lekker rustiek na een dag wandelen in de duinen. Maar ze zijn ook lekker met een salade, zoals we in Südtirol aten.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.