Crumble van vijgen

Crumble van vijgen

Buiten was het nat. Binnen aten we worst met zuurkool, zachtjes gestoofd met een uitje en kümmel. Met op het laatste nog wat zure room en mosterd toegevoegd.

En om ons te verwennen een dessert: een crumble van vijgen, appel en hazelnoot. Omdat het zo makkelijk is.

Recept voor crumble van vijgen

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Neem grofweg een ons havermout, volle eetlepel bloem, onsje boter en zo’n 75 gram suiker. Komt allemaal niet zo nauw. Meng dit in een kom met een handje grofgehakte hazelnoten. Je krijgt dan een grof kruimelig mengel.
  3. Snijd 2 à 3 appels in stukken. En zo’n 4 à 6  rijpe vijgen in partjes.
  4. Beboter een ovenschaal. Doe er de appel en vijgen in. Wat kaneel erover. Honing kan er ook nog wat bij als de appels zuur zijn (deden wij nu niet). Kruimelmengsel erover en zo’n 20 minuten de oven in. Warm en koud lekker.

(dit is een royale portie voor 2 personen; heb je een dessert én ontbijt voor de volgende ochtend)

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang 1 á 2 keer per maand een update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat nu op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.