Zuurkool met worst

Buiten nat, binnen worst. En geroosterde aardappeltjes met kümmel. De zuurkool zachtjes gestoofd met een uitje, kümmel. Met op het laatste nog wat zure room en mosterd toegevoegd. En de merguezworst kort gebakken.

Als dessert een crumble van vijgen, appel en hazelnoot. Is heel makkelijk:

Recept voor crumble van vijgen

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Neem grofweg een ons havermout, volle eetlepel bloem, onsje boter en zo’n 75 gram suiker. Komt allemaal niet zo nauw. Meng dit in een kom met een handje grofgehakte hazelnoten. Je krijgt dan een grof kruimelig mengel.
  3. Snijd 2 à 3 appels in stukken. En zo’n 4 à 6  rijpe vijgen in partjes.
  4. Beboter een ovenschaal. Doe er de appel en vijgen in. Wat kaneel erover. Honing kan er ook nog wat bij als de appels zuur zijn (deden wij nu niet). Kruimelmengsel erover en zo’n 20 minuten de oven in. Warm en koud lekker.

(dit is een royale portie voor 2 personen; heb je een dessert én ontbijt voor de volgende ochtend)

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.