Überbrot geimporteerd door Bettina Bakt

Hier zeuren we al jaren om: degelijk Duits brood. Zwaar, vol en dicht gebakken. Zo is brood bedoeld. Met allerlei granen en kümmel. Zalig met alleen wat boter. Boterham met tevredenheid. We hebben het nu gevonden bij Bettina Bakt (in de Van Woustraat, Amsterdam).

Duits zuurdesembrood van Bettina Bakt

Niet dat we iets te kort komen hier in Amsterdam. Het alomtegenwoordige sponsbrood (vol “broodverbeteraar” maar zonder smaak) uit de supermarkten is inmiddels makkelijk te ontwijken. Met verschillende goede bakkers zoals Hartog’s, waar ze zelf  hun graan malen,  De BakkerswinkelBroodVlaamsch Broodhuys en niet te vergeten de Gebroeders Niemijer.

Iedere donderdag bij Bettina Bakt

Bettina Bakt importeert degelijk Duits zuurdesembrood. Iedere donderdag komt het binnen. De broden zijn zo groot als een patente sportvelg. Je koopt er een stuk van en je betaalt dan naar gewicht. Blijft dagen goed. Moet je wel zelf snijden. Maar dat is sowieso lekkerder.

Käsekuchen van Bettina Bakt (met frambozensaus)

En houd  je niet van dit Überbrot, ga dan voor de goddelijke Käsekuchen (en doe daar bijvoorbeeld wat frambozensaus van Raspberrymaxx over).

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.