Hier zeuren we al jaren om: degelijk Duits brood. Zwaar, vol en dicht gebakken. Zo is brood bedoeld. Met allerlei granen en kümmel. Zalig met alleen wat boter. Boterham met tevredenheid. We hebben het nu gevonden bij Bettina Bakt (in de Van Woustraat, Amsterdam).
Niet dat we iets te kort komen hier in Amsterdam. Het alomtegenwoordige sponsbrood (vol “broodverbeteraar” maar zonder smaak) uit de supermarkten is inmiddels makkelijk te ontwijken. Met verschillende goede bakkers zoals Hartog’s, waar ze zelf hun graan malen, De Bakkerswinkel, Brood, Vlaamsch Broodhuys en niet te vergeten de Gebroeders Niemeijer.
Iedere donderdag bij Bettina Bakt
Bettina Bakt importeert degelijk Duits zuurdesembrood. Iedere donderdag komt het binnen. De broden zijn zo groot als een patente sportvelg. Je koopt er een stuk van en je betaalt dan naar gewicht. Blijft dagen goed. Moet je wel zelf snijden. Maar dat is sowieso lekkerder.
En houd je niet van dit Überbrot, ga dan voor de goddelijke Käsekuchen (en doe daar bijvoorbeeld wat frambozensaus van Raspberrymaxx over).
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
2 reacties
Ik koop heerlijk brood bij Bakkerij Westerbos op het Hugo de Grootplein. Geen keten, maar de man die je brood bakt verkoopt het aan je. Waar vind je dat nog?
@ReindeR: dan gaan we die ook eens uitproberen!