Hier zeuren we al jaren om: degelijk Duits brood. Zwaar, vol en dicht gebakken. Zo is brood bedoeld. Met allerlei granen en kümmel. Zalig met alleen wat boter. Boterham met tevredenheid. We hebben het nu gevonden bij Bettina Bakt (in de Van Woustraat, Amsterdam).

Niet dat we iets te kort komen hier in Amsterdam. Het alomtegenwoordige sponsbrood (vol “broodverbeteraar” maar zonder smaak) uit de supermarkten is inmiddels makkelijk te ontwijken. Met verschillende goede bakkers zoals Hartog’s, waar ze zelf  hun graan malen,  De BakkerswinkelBroodVlaamsch Broodhuys en niet te vergeten de Gebroeders Niemeijer.

Iedere donderdag bij Bettina Bakt

Bettina Bakt importeert degelijk Duits zuurdesembrood. Iedere donderdag komt het binnen. De broden zijn zo groot als een patente sportvelg. Je koopt er een stuk van en je betaalt dan naar gewicht. Blijft dagen goed. Moet je wel zelf snijden. Maar dat is sowieso lekkerder.

Käsekuchen van Bettina Bakt (met frambozensaus)

En houd  je niet van dit Überbrot, ga dan voor de goddelijke Käsekuchen (en doe daar bijvoorbeeld wat frambozensaus van Raspberrymaxx over).

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.