We aten knapperige courgette pannenhoekjes met venkel erdoor. Samen met wat falafel, tzatziki en korianderpesto. En nog wat brood. Naar een recept uit Purple Citrus and Sweet Perfume van Silvena Rowe. Eigenlijk een soort rösti. Maar dan met courgette, venkelzaad en venkelknol.
Zij noemt ze fennel köfte. En ze serveert er ook een pittige walnootpuree bij (hebben we hier het recept van staan). Ook erg lekker.
Recept voor courgette pannenkoekjes met venkel
Men neme voor 4 personen:
- 1 courgette, geraspt
- 1 uitje of 4 lenteuitjes, fijngesneden
- 1 venkelknol, in hele dunne reepjes; gaat goed met een mandoline
- 1 eetlepel venkelzaad, even geroosterd in een droge pan
- 4 eetlepels bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 100 gram feta, gekruimeld
- handje kleingesneden peterselie
- olijfolie, peper & zout
Bereiding:
- Verwarm pan met olijfolie; fruit het uitje/de uitjes, en zweet de courgette en de venkel eventjes. Laat uitlekken.
- Meng bloem en bakpoeder. En klop daar de eieren door.
- Voeg het geroosterde venkelzaad, de gekruimelde feta en peterselie door elkaar. En voeg de uitgelekte courgette en venkel toe.
- Verwarm de pan weer met ruim olijfolie en bak hierin de pannenkoekjes; gaat het handigst een opscheplepel van het mengsel per pannenkoek.
- Als ze aan beide zijden mooi goudbruin zijn uit de pan nemen en even laten uitlekken op wat keukenpapier.
- Meteen opdienen. Of laten afkoelen en later eten.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.