Uitgeslapen lasagne bolognese

Soms moet je de moeite nemen om ’s avonds laat een saus te maken. Voor de volgende dag. Dat deden we nu ook. Een grote pan vol ragù bolognese. Met spek, ui, knoflook, wortel, bleekselderij, rundergehakt, wijn, tomatenpuree en runderbouillon. In die volgorde in de pan aangezet. Gekruid met gedroogde tijm en oregano. En dan een nacht goed slapen. De saus ook.

lasagne bolognese

De volgende avond hebben we de lasagne bolognese in elkaar gezet. Met een dikke bechamelsaus (gekruid met laurier en nootmuskaat) en mozzarella als toplaag. En wat met knoflook gebakken spinazie (en weer uitgelekte!) als tussenlaag. En natuurlijk die uitgeslapen ragù.

Gestapelde weelde.

antipasi: ham, geroosterde venkel, burrata en salade

Vooraf aten we nog een bord met een assortiment lekkernijen: gegrilde venkel, rucola salade, mozzarella met olijfolie en serrrano-ham (ideetje uit River Cafe Two Easy – daar staan nog meer van die lekker simpele combinaties in).

En als dessert peer in witte wijn…

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.