Uitgeslapen lasagne bolognese

lasagne bolognese met een glas rode wijn

Soms moet je de moeite nemen om ’s avonds laat een saus te maken. Voor de volgende dag. Dat deden we nu ook. Een grote pan vol ragù bolognese. Met spek, ui, knoflook, wortel, bleekselderij, rundergehakt, wijn, tomatenpuree en runderbouillon. In die volgorde in de pan aangezet. Gekruid met gedroogde tijm en oregano. En dan een nacht goed slapen. De saus ook.

lasagne bolognese

De volgende avond hebben we de lasagne bolognese in elkaar gezet. Met een dikke bechamelsaus (gekruid met laurier en nootmuskaat) en mozzarella als toplaag. En wat met knoflook gebakken spinazie (en weer uitgelekte!) als tussenlaag. En natuurlijk de uitgeslapen ragù.

Gestapelde weelde.

antipasi: ham, geroosterde venkel, burrata en salade

Vooraf aten we nog een bord met een assortiment lekkernijen: gegrilde venkel, rucola salade, mozzarella met olijfolie en serrrano-ham (ideetje uit River Cafe Two Easy kookboek – daar staan nog meer van die lekker simpele combinaties in).

En als dessert peer in witte wijn…

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.