Bij Ristorante Bella Storia

Op aanraden maar eens Bella Storia geprobeerd. Een gezellige huiskamer met ouderwetse houten banken en glas in lood raampjes. De Italiaanse bediening is gastvrij en hartelijk.

Het menu op het schoolbord wordt uitgebreid voorgelezen met uitleg van alle soorten carpaccio en pasta. Er is een ruime keuze aan antipasta en huisgemaakte pasta’s. Als hoofdgerecht kun je kiezen uit drie soorten biefstuk of een vis van de dag.

Die biefstukken zagen er wel on-Italiaans uit, met aardappelen en salade. Aan ons niet zo besteed. Als antipasto namen we de burrata: een heerlijke romige mozzarella die uitloopt als je hem opensnijdt. Als pasta nam hij de fettuccine met salsiccia (gehakt van een venkelworstje) en paddestoelen.

Zij nam de ravioli met porcini (eekhoorntjesbrood). Allemaal heerlijk vers huisgemaakt. Daarbij dronken we een stevige rode wijn uit Umbria, Colle Scancellato. Volgende keer gaan we zeker ook de carpaccio van octopus proberen.

Toe namen we de tiramisu. Volgens de recensies van Iens zou die super moeten zijn. Daarover waren de meningen bij ons echter verdeeld. Zij vond de tiramisu zout ipv zoet, terwijl hij dat juist wel lekker vond.

Daarbij nam hij een ’tipisch spijsvertering systeem uit Roma’ bestaande uit een glas espresso, amaro (de wat medicinale Fernet-Branca) en grappa.

Terwijl zij probeerde het zout van de tiramisu weg te spoelen met een Averna. Maar desondanks een sympathiek zaakje met een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.