Spinazietaart met herfstsalade

Spinazietaart met herfstsalade

Veel herfst tegenwoordig. Dus ook maar op het bord. Een salade van veldsla met partjes peer, gehakte walnoot en blokjes Fourme d’Ambert. De blauwe kaas met de mooiste naam. En een milde smaak.

Daarnaast een snelle hartige taart met spinazie en feta. Zo gemaakt:

Eerst de bodem van bladerdeeg: wij gebruikten 5 à 6 plakjes bladerdeeg die we kunstig aan elkaar plakten. En even hebben ingeprikt met een vork. Die hebben we kort (10 minuutjes op 180 graden) blind gebakken, zodat de bodem knapperig blijft. Maar nog niet bruin kleurt.

Dan 1 pond spinazie snel in wat olijfolie smoren met een teentje knoflook tot het geslonken is. Even uit laten lekken, anders wordt de taart te nat.

Dan de uitgelekte spinazie mengen met 2 eieren, stukjes feta (of andere kaas die je in huis hebt) en peper & zout. De hoeveelheid kaas maakt niet zo veel uit. Hangt sterk van je taartvorm af. En je honger.

Het spinazie-kaas-ei-mengsel op de knapperige taartbodem verspreiden. Eventueel nog wat kaas erover raspen. En dan 15 a 20 minuten bakken, of tot de het mengsel stevig aanvoelt en goudbruin kleurt.

Lekker met een mooie Elzasser. Maar die hadden we niet.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.