Verzorgd Vietnamees in restaurant Xinh

Update januari 2015: Xinh is gesloten. Daarvoor in de plaats is nu Fou Fow Ramen gekomen: heerlijke noedelsoepen.

Een tijdje geleden verzuchtten we nog dat er zo weinig Vietnamese restaurants zijn in Amsterdam. Vietnamees is het nieuwe Thais. Zoals in Berlijn. Of London. Maar onze gebeden lijken verhoord: er is een paar weken geleden zo maar een modern Vietnamees restaurant geopend, op zo’n 153 meter van ons huis: Xinh.

Gisteravond hebben we er gegeten. En misschien Meneer Van Dam net misgelopen. Hij was tevreden. Wij ook. Misschien geen 9, zoals hij oordeelde. Maar een zeker welverdiende 8. Omdat men ten eerste heel erg hoffelijk en attent is. Omdat er mooie, goed en subtiel gekruide gerechten worden geserveerd. Vooral de citroengraskip was heerlijk  (lees verder wat Van Dam at, wij aten bijna hetzelfde). En omdat het ook nog eens heel betaalbaar is: €26 voor een uitstekend 3 gangen menu. Hooguit wat kleine porties.

Hoe dan ook: een Vietnamees restaurant kunnen we afvinken van de lijst. Wat zullen we ons nu weer eens wensen hier in de buurt? Een goed Libanees restaurant. Of eindelijk eens een restaurant met Gutbürgerlich Deutsche Küche, is ook nog zwaar ondergewaardeerd. Wie weet, over een jaar.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.