Eekhoorntjesbrood met gnocchi

Gescoord op de Boerenmarkt: vers eekhoorntjesbrood uit Polen. We hebben ze gebakken met een uitje, geblusd met wat witte wijn en een paar lepels bouillon, gemonteerd met wat boter en gekruid met wat salie en peterselie. Bij de gnocchi. Geïnspireerd op een recept van Antonio Carluccio, uit Paddestoelen uit de keuken van Carluccio. Heerlijk boek overigens.

En nog wat savooiekool met spek en room: eerst de koolblaadjes snel geblancheerd in kokend water en weer aflaten koelen. Zo blijven ze fris groen. Daarna in reepjes gesneden en gesmoord met wat spekjes, kümmel en room.

Savooiekool is trouwens een goede bron van vitamine C, vergelijkbaar met de citroen: allebei zo’n 50 mg vitamientjes per 100 gram. Maar wij aten het vooral omdat het zo lekker is.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.