Pasta met ansjovis, tonijn, tomaat en olijven

Zo simpel als maar kan 

  • Zet een fijngesneden teen knoflook met halve theelepel chilivlokken aan in olijfolie – niet bakken. Doe er 2 ansjovisfilets bij. Laat deze oplossen in de knoflookolie
  • Doe er een blik gepelde tomaten bij met een hand ontpitte zwarte olijven. En een goede scheut wijn.
  • Laat dit zeker 10 minuutjes pruttelen.
  • Kook intussen de pasta.
  • Haal de tonijn uit het blik en doe dit in stukjes door de saus en laat dit nog 5 minuutjes doorwarmen.
  • Doe de gare pasta door de saus in en doe er nog een volle lepel pastawater bij voor de binding. Schep alles goed door. En eventueel doe je er nu nog wat blaadjes rucola door.

Presto!

In een variant hierop gebruiken we geen tonijn maar pijlinktvis, in ringetjes en kort gebakken – ook erg lekker.

Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.