In het land van de onbegrensde mogelijkheden zie je ze steeds meer, de food trucks. Het zijn allang niet meer de obligate hotdog of burger joints. Maar heuse culinaire werkplaatsjes. Met verse bereide gerechten, al dan niet biologisch. En specialiteiten uit alle windstreken. Van India tot België, van El Salvador tot de Filippijnen. Een greep:
- The Shrimp Pimp, garnalen op 1000 wijzen (Bay Area);
- Wafels & Dinges, originele Belgische zoetigheden (NYC);
- The Fojol Brothers of Merlindia, mooie site, dan zullen die curries ook wel lekker zijn (Washington DC)
- The Big Gay Ice Cream Truck, met ijsjes als The Belgian Slip Witch en The Salty Pimp (NYC)
- El Olomega, specialiteit zijn hier de Pupusas, pittige pannenkoekjes met gegrild vlees (NYC)
- Schnitzel & Things, met de hand geplette schnitzels met aardappelsalade (NYC)
Een beetje food truck maakt ook handig gebruik van internet: strakke websites, tweets om op de hoogte te blijven, Googlemaps met real time location en zelfs iPhone apps. Je kunt ze eigenlijk niet kunt missen.
Waar blijven dan de Nederlandse food trucks?
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
9 reacties
Goede vraag Stijn, en het antwoord heeft lang op zich laten wachten… Ik denk dat het antwoord ergens verborgen ligt in de Nederlandse vergunningstructuur… Ik ben zelf ook druk aan het nadenken over een Food Truck, in de regio Arnhem. Het concept en de operatie is niet zo moeilijk om te ‘creëren’ of kopiëren, het is meer de uitvoering in bijvoorbeeld Arnhem. Standplaatsen zijn er amper en er gelden stevige leges. Venten is vergunningvrij (hier iig), maar betekent dus dat je continu in beweging moet zijn als je geen klandizie hebt… Dat bemoeilijkt de uitvoering…
Ik ga me er de komende weken eens verder in verdiepen om te toetsen waar er wellicht nog kansen liggen.
Gr, Maarten
Was al bang dat regelgeving hier wel eens een lastige hobbel zou kunnen zijn. En in het land van de onbegrensde mogelijkheden speelt dat veel minder, zodat ondernemen ook makkelijker gaat.
Overigens was er vorige week het Weekend van de Rollende Keukens (hebben we zelf gemist want nog op vakantie); daar kwamen in ieder geval al veel leuke lekkere ideeën op wieltjes voorbij.
Hoe dan ook: veel succes! En laat het weten als het je lukt – komen we naar Arnhem. Of nee, dan kun jij juist naar Amsterdam komen ;-)
En? Wat is nu de status? Ik ben er ook nieuwsgierig naar… Kunnen we naar Arnhem om daar de foodtruck te zien?
Ik lees alleen over problemen met de vergunningen en ik las iets over Tessa’s Food trucks wat letterlijk en figuurlijk in rook is op gegaan. Kortom: Nederland is hier geen aantrekkelijk land voor?
Groeten,
Fleur
Rotterdam heeft sinds 2012 de Foodhopper. Zij staat alleen nog maar op festivals en andere evenementen omdat ook wij tegen de regelgeving aan lopen. De gemeente schijnt het een vertroebeling van het straatbeeld te vinden, hoe jammer!! Hoe leuk zou het niet zijn om op een mooie zomerdag naar het Kralingse Bos te rijden om daar gezellig crêpes te gaan bakken. Dus ook in Rotterdam moet er nog flink aan de weg getimmerd worden.
Groetjes Wini en Annelies
Verse crêpes uit een een gele Citroën HY, hoe kun je dat nou vertroebeling noemen? Er is dan inderdaad nog een lange weg te gaan. Maar goed dat jullie dit toch doen! Eén tip voor jullie website: zet er zeker ook lekkere foto’s op van die crêpes, daar gaat het immers om ;-)
Helemaal waar! Gaan we gauw toevoegen, bedankt!
Hallo,
De 1e foodtruck in Zwolle op een standplaats sinds 12 maart 2013. 4 dagen in de week van maandag t/m donderdag. Daarnaast bepaalde festivals die Indy leuk vindt. Indy verkoopt biologische tosti’s en Italiaanse bollen. Voor festivals Thaise salades/Indonesische saté. Check ook http://www.foodtrucks.startpagina.nl!
Oh ja, de naam is Indy Truck, Food on Wheels!
Zie http://www.indytruck.nl
Grtz,
Indy
Veel gemeenten staan venten gewoon toe. Die hebben t fenomeen ventvergunning afgeschaft….
check gewoon de site van de gemeente en zorg dat je klanten hebt….dan kan venten gewoon…
Grtz
ODE