Goede lunchadressen zijn in Amsterdam op één hand te tellen. En Gartine is daar zeker één van. Ze gebruiken groente, vruchten en kruiden uit eigen moestuin en mooie Slow Food producten. Ook zijn ze goed in patisserie en bieden fijne high tea’s aan. Wij namen nu alleen een hartige lunch. Aardappeltjes en adoptiekip-eitje uit de oven met gerookte zalm en dragonmayonaise. En eiersalade met prosciutto, truffelmayonaise en zuurdesembrood.

Het interieur is ook verzorgd en smaakvol. De tafels zijn gedekt met mooi antiek serviesgoed en bestek. De eigenaars bedienen zelf en zijn zeer vriendelijk en attent. Het is alleen jammer dat het zo’n kleine pijpenla is in een donkere steeg, waardoor je erg dicht op elkaar zit en altijd moet reserveren.

Overige favoriete lunchadressen zijn de Bakkerswinkel, Small World, Panini en Buffet van Odette. Allemaal met een goede prijs-kwaliteitverhouding die in andere tenten ver te zoeken is.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.