Moeilijke vogel, zo’n fazant

We zitten midden in het wildseizoen. Maar voordat je het in de gaten hebt, is het alweer voorbij. Nederlanders eten ook veel te weinig wild, terwijl het toch het meest biologische en duurzame vlees is.

Op Wildplaza vind je een wildkalender en recepten. En afgelopen week hebben we bij Marqt een leuke fazant ‘gevangen’. We hebben deze klassiek bereid met zuurkool en een puree van knolselderij en aardappel. Maar het blijft een lastige vogel om klaar te maken.

Het zijn zulke neuroten dat ze veel te mager en pezig blijven. De hennetjes zijn in ieder geval malser dan de haantjes.

Toevallig stond er net een recept van de thuiskok in de NRC (za. 20 nov) waarin staat hoe je de vogel moet braden. Helaas staat het recept niet op haar blog.

Hoewel ik me precies aan de instructies heb gehouden, is het beestje toch weer te droog en te gaar geworden. Met veel zuurkool, puree en gebakken appeltjes erbij was het wel smakelijk. Maar geef me dan toch maar liever wildzwijn!

Update: inmiddels is het ons wél goed gelukt om fazant klaar te maken.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Probeer eens parelhoenderbouten (bij de Makro). Braden in de oven met schijfjes appel afgeblust met calvados.
    Heerlijk bij zuurkool en nooit droog.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.