Zeebaars met venkel en witte wijn

Zeebaars met venkel, citroen en witte wijn

Een heel makkelijk, snel en vooral lekker recept uit het onvolprezen kookboek River Cafe Easy 2: pakketjes van zeebaars en venkel in folie. Neem 1 filet per persoon (afhankelijk van de grootte) en maak van ieder filet 1 pakketje.

  • Venkelknol in plakjes snijden en even kort koken.
  • Aluminiumfolie besmeren met boter, en dan peper & zout.  Leg daar een zeebaarsfilet en wat plakjes venkel op.
  • Beetje verkruimelde chilipeper en citroenrasp erover strooien.
  • Klont boter erop en pakketje dichtvouwen.
  • Bovenkant een beetje openlaten en er wat witte wijn en citroensap er in schenken.
  • De pakketjes 10 à 15 minuten in een oven op 200 graden schuiven.
Zeebaars met venkel, citroen en witte wijn

Lekker met wat knapperig stokbrood om de botersaus mee te soppen. En een glas Albariño.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.