Seared scallops on white bean puree and chili

Al weer een week geleden. Maar dit gerecht kan men niet genoeg rondbazuinen: gebakken Sint Jakobsschelpen op een puree van witte bonen (cannellini, borlotti, of boterbonen, kan allemaal) met wat rucola en olie met chili. Het is heel simpel maar smaak heerlijk.

Recept voor pittige Sint Jakobsschelpen met bonenpuree

  1. Eerst een vinaigrette maken van 1 deel citroensap en 3 delen olijfolie.
  2. Dan de witte bonen kort stoven in bouillon met wat knoflook en tijm of majoraan. Vervolgens pureren met een scheut olijfolie en warm houden.
  3. Wat  St. Jakobsschelpen bestrooien met een beetje peper & zout en in hete pan kort bakken met heel klein beetje olijfolie, klein minuutje aan iedere kant. Dan uit de pan halen en warm houden.
  4. De pan met  aanzetsel van de St. Jakobsschelpen even kort op hoog vuur deglaceren met een scheut witte wijn en dan de vinaigrette er bij doen met smalle ringetjes verse rode peper. Deze kort mee verwarmen.
  5. En dan alles opdienen: bedje van rucola, wat bonenpuree, de gebakken St. Jakobsschelpen erop en tenslotte de warme vinaigrette met chili er over.  Tadaa!

Ook lekker: