Snoekbaars

Na de St.Jakobsschelpen als voorgerecht, aten we maar weer eens snoekbaars. Een stevige zoetwater roofvis, van 50 tot soms wel 120 centimeter. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Oost- en Midden Europa maar in de 19e eeuw hier uitgezet. En keurig ingeburgerd. Gelukkig maar want het is volgens sommigen de ideale sportvis die om een (ultra) moderne stijl van vissen vraagt. Hij zal dan ook niet ontbreken op de sportvis-DVD van Ed en Marco.

Hij wordt nog niet overbevist maar koop hem liefst lijngevangen. Dan kunnen we er nog een tijdje van blijven genieten. Dat doen we eigenlijk nog te weinig. De meeste vangst gaat naar Duitsland. Daar zijn ze gek op Zander. Maar in Nederland moet je er om vragen bij de visboer. Doen we dan ook graag en steeds vaker. Want snoekbaars is heel erg lekker. Stevig wit vlees, zacht van smaak.

Deze keer in zijn geheel in de oven. Met de buik vol prei en dille. En wat witte wijn. Heel eenvoudig. Opgediend met romige zuurkool en geroosterde aardappels met kümmel/karwij.

En een heerlijk glas Spätburgunder Blanc de Noir van Weingut Burggarten.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.