Snoekbaars met buik vol prei en dille

Snoekbaars, romige zuurkool en kümmelaardappelen

Na de St.Jakobsschelpen als voorgerecht, aten we maar weer eens snoekbaars. Een stevige zoetwater roofvis, van 50 tot soms wel 120 centimeter. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Oost- en Midden Europa maar in de 19e eeuw hier uitgezet. En keurig ingeburgerd. Gelukkig maar want het is volgens sommigen de ideale sportvis die om een (ultra) moderne stijl van vissen vraagt. Hij zal dan ook niet ontbreken op de sportvis-DVD van Ed en Marco.

Hij wordt nog niet overbevist maar koop hem liefst lijngevangen. Dan kunnen we er nog een tijdje van blijven genieten. Dat doen we eigenlijk nog te weinig. De meeste vangst gaat naar Duitsland. Daar zijn ze gek op Zander. Maar in Nederland moet je er om vragen bij de visboer. Doen we dan ook graag en steeds vaker. Want snoekbaars is heel erg lekker. Stevig wit vlees, zacht van smaak.

Deze keer in zijn geheel in de oven. Met de buik vol prei en dille. En wat witte wijn. Heel eenvoudig. Opgediend met romige zuurkool en geroosterde aardappels met kümmel/karwij.

En een heerlijk glas Spätburgunder Blanc de Noir van Weingut Burggarten.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.