Aardappelkoekjes met prei in witte wijn

Deze aardappelkoekjes zijn eigenlijk een soort Bonsai rösti’s. Zo gemaakt, voor 2 hongerige personen:

  • 1 pond aardappels grof raspen
  • 1 ui snipperen
  • Dat alles goed mengen met 1 ei, eetlepel bloem, peper & zout en nootmuskaat.
  • En dan als kleine pannenkoeken rustig goudbruin bakken in hete olie, een goede lepel vol per koek.

We stoofden ook wat prei, in witte wijn en wat citroensap. En aten er mierikswortelsaus bij. En nog een lekkere salade van veldsla, peer, blauwe kaas (Blue de Wolvega – uit de beroemde Friese schimmelgrotten?) en walnoot.

Maar deze aardappelkoekjes passen ook prima bij gerookte bietjes of een salade met gekonfijte eendenmaagjes. Echt.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.