Na de oestersoep was het tijd voor ouderwets wild: een gebraden reerug met gratin dauphinois, gekaramelliseerde witlof en radicchio. Altijd spannend om zulke mooie stukken vlees klaar te maken. Maar het is beslist niet moeilijk.

Reerug op het bot

We hebben 2 reerug filets van allebei zo’n 30 cm lang eerst in doormidden gesneden zodat we 4 mooie gelijke stukken hadden. Deze hebben we in een koekenpan met een paar teentjes knoflook, takje rozemarijn en 2 jeneverbesjes kort aan alle kanten aangebraden in olijfolie en boter. En toen een kleine 10 minuten met pan en al in de oven gezet op 180 graden.

Dat gaat dus heel snel. Wanneer je ze er precies moet uithalen hangt af van de dikte van de filets én je lust naar bloederig dan wel rosé vlees. Kwestie van even voelen na zo’n 7 minuten. En liever iets te vroeg eruit dan te laat. Ze kunnen altijd nog even terug,

Of gebruik een kernthermometer en haal de reerug er uit als deze van binnen 54 graden is voor een mooi net rosé resultaat (hier staan wat handige overzichten van kerntemperaturen van wild en vlees – altijd handig)

Daarna hebben we de gebraden reerug filets nog even laten rusten in aluminiumfolie. En tenslotte in plakjes gesneden en opgediend met de saus erover (eenvoudig van wat roux, wildfond en de braadsappen van de reerug).

Gebraden reerug

We dronken een bijzondere, zalige St. Julien, Château Léoville Barton 1997, door gast A-J. meegenomen. Verschrikkelijk lekker hierbij.

En toen kwam nog het dessert…

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Hallo,
    Het menu van romige oestersoep / reerugfilet is zeer aantrekkelijk en wil ik gaan bereiden voor een vriendendiner. Het lijkt allemaal heel goed in balans dus ik zou ook graag willen weten wat het toetje was / is (graag met recept). Zodat het mooi in balans blijft.

    Dank voor je reactie
    Groet bertine

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.