Pittige bonenschotel met chorizo

Bonenschotel met chorizo

Nog zo’n eenvoudig doch voedzaam januari gerecht. Deze keer van de thuiskok overgenomen met wat kleine aanpassingen. Wij houden van pittig gekruid en hebben nog een verse chilipeper, wat extra komijn en gember en wat pimenton dulce (gerookt zoet paprikapoeder) toegevoegd. Wij maakten het met kidneybonen, wat prima smaakte. De feta hebben we weggelaten, dat leek ons iets te machtig. In plaats daarvan deden we een restje chorizo door de schotel.

Bovendien is dit een prima recept om restjes op te maken. Je hebt altijd wel een blik bonen, een oude wortel en een verlept stronkje bleekselderie in huis. Of wat brood dat je kunt roosteren, voor erbij met olijfolie. Een goed voornemen voor het nieuwe jaar: minder eten weggooien. Na het zien van de documentaire Taste the Waste kijk je toch wel anders in je koelkast en vuilnisbak…

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.