Paarse aardappelpuree met knoflookchips

Funky paarse aardappelpuree met knoflookchips

Een aardappelpuree gemaakt van paarse aardappelen. Puur effectbejag, we geven het toe. Want op zich niet per se beter van smaak. Eigenlijk zijn het gewone vastkokers, deze aardapppelen. De Vitelotte-noir om precies te zijn. Ook wel truffelaardappelen genoemd.

Maar wel heerlijk op deze manier als zachte puree. Zonder room maar wel met wat crème fraîche, rijkelijk olijfolie en knoflook (vrij naar een recept uit Delicious, september 2009 – maar we hebben er intussen ook een eigen versie van zonder crème fraîche en gekonfijte knoflook).

Wij deden er nog wat druppels truffelolie over, om die naam toch nog een beetje kracht bij te zetten.

Recept voor paarse aardappelpuree met knoflookchips

men neme

voor 4 personen als bijgerecht:

  • 1 kilo geschilde truffelaardappelen
  • 7 à 8 eetlepels crème fraîche
  • handjevol tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 dl olijfolie
  • eventueel: truffelolie
bereiding
  1. Snijd de knoflooktenen in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie maar laat het niet koken. Doe er de plakjes in, met de rozemarijn. Frituur ze langzaam tot mooi goudbruin. Neem ze uit de olie en laat ze uitlekken. Neem ook de rozemarijn uit de olie en houd deze warm (niet heet).
  2. Kook de aardappelen in stukken gaar. Giet ze af, laat ze even uitdampen maar niet afkoelen. Stamp ze met crème fraîche en knoflookolie tot een mooie smeuïge puree. Breng op smaak met peper & zout.
  3. Dien op met de knoflookchips en een paar druppels truffelolie. Tadaah: pittige paarse puree! Lekker bij ouderwets vlees zoals wildzwijn.
Funky paarse aardappelpuree met knoflookchips

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.