pasta met broodkruim

Pasta met tomatensaus maken we wel vaker. Met veel knoflook, wat ansjovis, rode peper en zwarte olijven. Maar dit was nieuw voor ons: knapperig broodkruim erover. Stond in de jongste Delicious, bleek heel erg lekker.

Recept voor knapperig, geurig broodkruim

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. En verkruimel paar sneetjes oud brood (liefst wit, ciabatta of in ieder geval niet al te stevig brood). Spreid dit uit op wat vetvrij papier op een bakblik.
  3. Besprenkel met olijfolie, verse peper, zeezout en wat takjes verse, fijngesneden tijm.  Meng alles.
  4. Zet het in de hete oven. Na ongeveer 10 minuten is het kruim goudgeel en knapperig.

Maak de pasta zoals je dat al jaren doet. En doe daar bij het opdienen het broodkruim over. Lekker combinatie van pittig en knapperig.

Een klassiek Siciliaans gerecht met broodkruim is trouwens Pasta con le Sarde – heerlijk!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.