Trifle van bloedsinaasappel, mascarpone en amaretti

Er zijn weer verse bloedsinaasappelen. Wij gebruikten ze voor een heerlijke trifle. Een dessert met verschillende lagen: krokante verkruimelde amandelkoekjes, zachte romige mascarpone met slagroom en bitterzoete bloedsinaasappelen. Krijg je geen genoeg van. Je kunt er ook nog wat drank in doen, bijvoorbeeld Grand Marnier of Drambuie. Maar dan val je daarna wel om. Van gelukzaligheid.

Zorg ervoor dat je goede koekjes hebt, liefst geen lange vingers, die hebben weinig smaak. Wij namen amaretti, cantuccini en kokosmakronen. Hoeft natuurlijk niet allemaal, maar maakt het wel lekkerder dan van 1 soort. Vooral de amandel erin combineert goed met de rest.

Recept voor trifle van bloedsinaasappel, mascarpone en amaretti

Men neme

Royaal voor 4 personen

 • 4 a 5 bloedsinaasappelen
 • 125 gram geleisuiker
 • paar kokosmakronen
 • 50 gram amaretti
 • 50 gram cantuccini
 • 200 gram mascarpone
 • 2 dl slagroom, geklopt
 • beetje vanillesuiker
Bereiding
 1. Schil de bloedsinaasappelen helemaal. Laat geen wit op de partjes. Doe ze met de geleisuiker in een pan en breng het rustig aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes doorpruttelen en laat het weer afkoelen. Door de geleisuiker zal het langzaam geleren.
 2. Terwijl de sinaasappelgelei afkoelt verkruimel je alle koekjes. Het makkelijkst gaat dat met een schone doek er over en dan de stamper van een vijzel voor het geweld.
 3. Klop de slagroom stijf met wat vanillesuiker en meng dit met de mascarpone.
 4. Neem een schaal met een rand van ongeveer 6 a 8 cm hoog. Maak daarin verschillende lagen: eerst 1/3 van de koekjes, dan 1/3 van het room-mascarpone mengsel; en tenslotte de inmiddels lobbige sinaasappelgelei. En herhaal dit nog 2 keer tot alles op is.
 5. Zet de schaal zeker 2 uur op een koele plek of in de koelkast.
 6. Wij deden over de bovenste laag nog wat plakjes verse sinaasappel. Ziet er vrolijk uit.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

3 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.