sekt bij Rogacki

Schlemmereien in Berlin

Tussen kerst en oud en nieuw hebben we ons weer eens getrakteerd op fijne Schlemmereien in Berlijn. In arctische omstandigheden van -10 graden moesten we vaak opwarmen met thee, taart of een borrel.

Vietnamees theehuis in Mitte

Onze favoriet is de Vietnamees in Mitte. Over restaurant Chi Sing schreven we vorig jaar al lovend. Maar het theehuis Chen Che (aan de overkant, van dezelfde eigenaar) is eigenlijk nog sfeervoller en gezelliger. Bovendien kun je daar nu ook allerlei heerlijke hapjes eten, zoals knapperige loempia’s, noedelsalade of zoete kokos wafels. Allemaal onder het genot van fijne thee als gember, jasmijn, hibiscus, citroengras. En er vliegen nu grappige gekleurde vogeltjes rond door de hoge ruimte.

Barcomi’s bagels en taarten

Een andere favoriet voor lunch of taart in Mitte is Barcomi’s. Zaakjes waar je gewoon een broodje of salade kunt eten als lunch zijn er eigenlijk niet zoveel in Berlijn. Het is toch meestal een warme maaltijd of een Frühstücksteller (die je de hele dag door kunt bestellen). Barcomi’s is ook meer New Yorks dan Berlijns met heerlijke bagels en waanzinnig grote taarten (cheesecake, devil’s food cake, blueberry muffins, monster brownies). Eigenaresse Cynthia Barcomi heeft dan ook een paar mooie bakboeken uitgegeven.

barcomi berlin

Boer onder de sterren

Onze favoriete Italiaan in Mitte  is Al contadino sotto le stelle. Ze maken hun pasta zelf en gebruiken veel slow food producten. Bovendien hebben ze een uitgebreide wijnkaart van heel Italië. Wij aten eerst wat antipasti: bresaola, sinaasappel-venkelsalade met verse gember en caponata met rozijnen en pijnboompitten. En daarna pasta: mezzalune gevuld met pompoen en ricotta en fetucelle van walnotenmeel met garnalen en tomaatjes.

27 soorten haring en kartoffelsalat

Eerder schreven we al enthousiast over Rogacki, luilekkerland voor foodies in een totaal gedateerd knalgroen jaren 70 interieur. Deze keer alleen wat gerookte vis gekocht en een glas sekt gedronken. Maar alleen al de keuze uit, pak ‘m beet’ 27 verschillende soorten aardappelsalade of haring maakt het zeer de moeite waard.

Degelijk Duits brood

Goed brood kun je natuurlijk overal krijgen, maar echt Überbrot haal je bij de Hofpfisterei, een 700 jaar oude bakkerij uit München die nu ook in Berlijn vijf filialen heeft. Helemaal biologisch en volgens streng Reinheitsgebot, net als het Beierse bier.

Lekker eten in Berlijn, elders op het web:

Update: we hebben er zelf inmiddels ook al weer een paar keer over geschreven:

Maar wij zijn natuurlijk niet de enigen. Hier zijn een paar aardige culinaire sites en blogs die we zelf af en toe raadplegen:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.