Simpel “taartje” van ei in ham, lekker bij lunch of ontbijt. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een bakvorm voor muffins of wat kleine gebaksvormpjes. Vet de vorm in met wat olie en bekleed ze met een mooie dunne plak ham – wij gebruikten Serrano ham, maar andere kan ook.
Zet ze even in de hete oven, paar minuutjes, zodat het knapperig wordt. Doe dan in ieder bak je een ei. En zet het weer ongeveer 10 minuten in de oven. Dan is het wit gestold, maar het eigeel nog vloeibaar.
Et voilà: hartige taartjes van niets anders dan ei en ham, waar de dooier uitloopt. Eventueel kun je er ook nog wat geraspte kaas of een lenteuitje over doen.
Maar voor puristen als wij is alleen wat geroosterd brood er bij en wat verse peper er over al genoeg.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
1 reactie
ziet er super uit, dit weekend eens proberen!