Meteorologisch schijnt het al lente te zijn. Maar één blik naar buiten doet anders vermoeden. Dan maar lente op het bord: een frisse risotto met erwtjes (nog even behelpen met diepvries), munt, basilicum en geitenkaas. En een beetje citroenrasp.
Maak de risotto, bijvoorbeeld met dit basisrecept. Of, als je het echt gedegen aan wilt pakken, uit Made in Italy van Giorgio Locatelli, onze risotto bijbel.
Erwtjes eerst even ontdooien
Als je diepvries-erwten gebruikt, doe ze dan niet direct uit het pak in de risotto. Dan koelt alles teveel af. Liever eerst even apart in een klein pannetje doen met een schep hete bouillon erover. Dan zijn ze al goed ontdooid. Doe ze dan, zo’n 5 minuten voor de risotto klaar is, bij de rijst en laat ze nog kort meekoken.
Afmaken met geitenkaas en citroenzest
Voeg, als de risotto klaar is, de verse fijngesneden kruiden er bij met nog een paar klontjes koude boter. Nog even snel doorroeren en dan opdienen met verse geitenkaas in brokjes en citroenrasp erover.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.