Restaurant Bouillon Chartier, Paris

Bouillon Chartier Paris

Tijdens een bliksembezoek in Parijs (ja ja, voor zaken) zomaar in Restaurant Bouillon Chartier verzeild geraak. Aanvankelijk vooral aangetrokken door de belettering blijkt het een prachtig groot maar sfeervol restaurant te zijn. Zo fin de siècle als maar kan. Ooit opgericht met het nobele doel ook de werkende klasse van goed en betaalbaar eten te voorzien. Bouillon vooral.

Maar het is nog steeds volop in bedrijf. Helemaal vol met etende gasten, een enorm geroezemoes. Met obers die 8 borden tegelijk torsen en daarmee ook gewoon een trap op rennen. En en passant ook nog even een glas inschenken en bij een andere tafel nog wat bestek aanvullen.

Verwacht van hen geen gezellige keuvelarij of welgemeend gastheerschap, daar zijn ze niet voor. Ze brengen gewoon je eten. Ze kunnen wel uit hun blote hoofd je rekening op het tafelpapier optekenen. Net zo makkelijk. Een soort superobers.

Bouillon Chartier Paris - le menu

Het eten zelf is niet zo bijzonder. Heel traditioneel en sober. Zoals een confit de canard met pommes grenailles en een entrecote met patatten en knoflookboter. Niets meer, niets minder. Maar zeker niet slecht en bepaald goedkoop. Zeker met het schouwspel van al die rennende obers.

Lees ook David Lebovitz over Bouillon Chartier.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

7 reacties

  1. Ja, Chartier is een topper.
    Ik kwam er 20 jaar geleden al.
    Zo mooi Art-nouveau, en inderdaad rennende en kundige obers.
    Hier en daar nog een echte Parijzenaar, maar de Yankees hebben het ook ontdekt.
    In het zomerseizoen staan de klanten tot op straat, de poort door.
    Het blijft een aanrader voor wie van historie houdt.
    En zo’n gerecht als een hard gekookt ei met mayonaise.
    Meer basaal kan het niet.

  2. Er heeft ook een artikel in bouillon gestaan over dit restaurant. Najaar 2008

  3. @ Udo: inderdaad, een groot deel van de clientèle lijkt internationaal. Wij zaten tussen Amerikanen en Denen. Maar dat kon onze pret niet drukken, de sfeer blijft onmiskenbaar Parijs. Wat je ook verder van het eten vindt, het is geen afzetterij. Zoals blijkbaar in het andere Parijse instituut L’Ami Louis, als we deze recensie mogen geloven. Idiote bedragen voor abominabel eten. Maar dat levert wel een erg leuke review op: “Nothing I have eaten or heard of being eaten here prepared me for the arrival of the veal kidneys en brochette. Somehow the heat had welded them together into a gray, suppurating renal brick. It could be the result of an accident involving rat babies in a nuclear reactor. They don’t taste as nice as they sound.”

    @ Anka Jansen: goede tip, heb dat nummer meteen uit de kast gehaald. En Bouillon Racine op de lijst gezet voor de volgende keer in Parijs ;-)

  4. Piet v Nimwegen

    25 augustus 2011 at 22:42

    ik ben echt geen fijn proever maar we zijn net terug uit Parijs en gisteren avond
    zijn we in Chartier geweest tot mijn spijt moet iik zeggen dat dit de naam restaurant niet mag dragen ik had steak er zat niet 1 sla blaadje bij vooruit maar wat wil je voor dat geld.
    maar tot overmaat van ramp was de patat slap en koud,de eerste de beste patatbakker
    in een snack bar bakt betere patat,
    maar als je als kok in een restaurant niet in staat bent om goed gebakken patat op het bord
    te doen voor je klant dan heb je dus alleen maar intresse in geld en niet in je klant.

  5. Oei, dat klinkt allemaal niet zo aantrekkelijk. Steak zonder sla kan ik me nog voorstellen, dat krijg je wel vaker zo. Maar dan slappe, koude patatten erbij: foei! Begint aardig op een toeristenfuik te lijken.

  6. Piet v Nimwegen

    25 augustus 2011 at 22:57

    Stijn dit is ook zo het gebouw is geweldig de prijzen zijn geweldig.
    maar er is geen Parijzenaar te vinden die daar gaat eten.
    ik heb na het bezoek met diversen mensen gesproken en deze geven allemaal aan
    dat onder de Parijzenaren niemand daar gaat eten.

  7. Piet v Nimwegen

    25 augustus 2011 at 23:12

    Dit is mijn laatste bericht ben er niet op uit iemand of een restaurant af te branden.
    maar ik kan niet tegen onrecht en voel mij echt onrecht aangedaan (belazerd)
    maar 1 ding wil ik graag weten kookstudio Udo schrijft Chartier is een topper.
    bedoelt kookstudio Udo daarmee het gebouw?
    je kan toch niet menen dat het eten al is het zo goedkoop daar goed is.
    de eerste avond in Parijs 2 klasse beter gegeten en was met 3 man maar 9 euro meer kwijt.
    maar ging wel met een lekker en gevuld gevoel naar buiten.
    na het eten bij Chatier zijn we nog even naar de Mac gegaan dit zegt volgens mij genoeg.
    Gr Piet

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑