Zou niet moeilijk moeten zijn, die flans volgens het recept uit Casa Moro:

  1. Eerst 6 eierdooiers mengen met 60 gram lichte basterdsuiker tot een gladde dikke crème.
  2. Daar dan 300 ml sinaasappelsap (4 bloedsinaasappelen in ons geval) mee gemengd en alles in 4 vuurvaste bakjes au bain marie in de oven.
  3. 1,5 uur op 120 graden. Maar ruim langer dan de aangegeven tijd was het nog steeds een soepje in plaats van een fijne lobbige flan. Ook een paar uur afkoelen in de koelkast haalde niets uit: het bleef soep. Wat deden we fout? En vooral: wat nu gedaan?

Gelukkig kwam het onvolprezen Home Made to the rescue! Daarin staat een lekker recept voor polenta sinaasappelcake.

  1. Dus hebben we de flans weer bij elkaar gedaan en er 100 gram fijne polenta100 gram fijngemalen amandelen en nog zo’n 100 gram suiker doorgemengd.
  2. We hebben het overgebleven eiwit (van de oorspronkelijke 6 eieren van de flans) stijf geklopt en dit er voorzichtig doorgeschept. En alles in een ingevet bakblik gedaan.
  3. We hebben het  vervolgens gebakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. Na zo’n 35 minuten kwam de cake perfect uit de oven.

Nog een beetje sinaasappelmarmelade erover en we hadden alsnog een fijn dessert.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.